Oblíbené (0)
Košík
je prázdný

Příběh templářů 3.

Bohumil Vurm
Cena v prodejně: 49 Kč
Cena při objednávce v e-shopu:
-5
44

U dodavatele

poslední kusy na objednávku.

V prodejně do 3 dnů

K vyzvednutí pá 3.5 13:00

Odesíláme do 3 dnů

od 59 Kč, dodání po 6.5

Podrobnosti o dodání

Kdy můžu zboží mít?

Produkt je u dodavatele, odesíláme ho ihned po naskladnění.

Osobní odběr

Prodejna Benešov - ZDARMApá 3.5

Výdejní místa

WEDO Pobočky, AlzaBox59 Kčpo 6.5
Balíkovna79 Kčpo 6.5
Zásilkovna69 Kčpo 6.5
Česká pošta - Balík Na poštu99 Kčpo 6.5
Zásilkovna SK95 Kčút 7.5

Dodání na adresu v ČR

Stažení online0 Kčpá 3.5
WEDO doručení na adresu65 Kčpo 6.5
Zásilkovna - domů99 Kčpo 6.5
Česká pošta - Balík Do ruky119 Kčpo 6.5
Zásilkovna SK - domů139 Kčút 7.5

Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.

Trilogie Příběh templářů se snaží rozplétat klubko tajemství, mýtů i leckdy neuvěřitelných, nicméně skutečných událostí. První díl knihy se věnuje zejména příčinám, počátku a úpadku křížových výprav. Pokouší se odhalit, jaká tajemství objevili členové řádu templářů ve Svaté zemi a jak s nimi naložili. Druhý díl knihy je z velké části pojednáním o tom, kam se poděli templáři, o příčinách jejich pádu a o jejich následnících, a to nejen v jiných rytířských řádech, ale zejména ve dvou velkých duchovních proudech – rosikruciánech a zednářích. Jaký odkaz přinesli templáři pozdějším generacím? Co zbylo z jejich ideálů s nástupem novověku? Jaký byl druhý život templářů v době, která formovala západní svět do dnešní podoby? Které organizace se dodnes hlásí k jejich odkazu? Jsou svobodní zednáři nositeli původních zásad? Závěr trilogie přináší odpovědi na tyto a další otázky. A poukazuje na symboliku, kterou můžeme vystopovat například v architektuře, výtvarném umění, ale i v dílech hudebních velikánů. Pokud víme, co hledat…

Podrobnější info k 3. dílu:
Dávno zaniklý řád inspiroval vznik mnoha společenství – bratrstev, rytířských řádů, tajných spolků i charitativních organizací. Existovala nepřerušená řada tajných velmistrů řádu, jak tvrdí někteří badatelé? Tuto tezi rozhodně zpopularizovaly knihy Svatá krev a svatý grál a Šifra mistra Leonarda. V nich se objevila myšlenka existence tajné organizace, která ze stínu anonymity řídí běh světových událostí. Jakou roli v proměnách světa hrála zednářská organizace, která má údajně svůj původ v řádu templářských rytířů? Jak dějiny ovlivnily tak zdánlivě protichůdné proudy jako mezinárodní finance a okultizmus? Byly dva světové válečné konflikty rozdmýchány intrikami tajných spolků? Konspiračních teorií o nadvládě nad světem nezůstává ušetřen ani svatopetrský stolec. Existují i domněnky o součinnosti zednářství a všudypřítomné mafie.

Výpravná publikace přináší nové souvislosti a původní fotografie mnohdy neznámých míst. Vydáno u příležitosti 300. výročí odchodu jakobitského krále Jakuba Františka Stuarta do francouzského exilu – symbolickému počátku nového kontinentálního zednářství.

EAN9788074041785
ISBN978-80-7404-178-5
Rozměry245 x 175 x 18 mm
Hmotnost640
Datum vydání01. 02. 2016
Vazbapevná vazba
Počet stran:192
Nakladatelství:esk televize
Jazyk:česky